Skupne točke in razlike med poslovnimi in igričarskimi prenosniki

Oba prenosnika morata biti hitro odzivna, da uporabniki hitreje vidijo želen rezultat. Pri igranju igric boste bolj uspešni in pridobili ugled v svetu igric. Poslovni prenosniki pa nam ugled prinesejo pri predstavitvah strankam, partnerjem ipd. Oba morata biti zanesljiva in poskočna, da do željene vsebine pridemo čim hitreje.Igričarski prenosknikZnano je, da so igričarski računalniki zelo zmogljivi in hitri ter dragi. Igrice imitirajo realnost in grafika je tu zelo pomembna.
Za optimalno igralno izkušnjo, potrebujemo še dodatno opremo, kot je joystick ali nekakšno vhodno napravo, ki je dobro prilagojena igranju. Namesto monitorja se uporablja očala ali čelado, ki lahko obrača sliko, z obračanjem glave. Dobre komponente takega računalnika so navadno drage.

Kaj potrebujem in kako poteka izvajanje igric:

Grafična kartica je povezana s procesorjem, zato je dobro imeti dobro povezavo med grafično kartico in procesorjem. Procesor prejema veliko podatkov, vse podatke hitro obdela, da jih lahko grafika prikaže. Igrice se poženejo iz diska in povezava mora biti hitra, začasnega spomina (ram-a) pa veliko. Imajo hitro in sposobno grafično kartico, hiter procesor, veliko ram spomina in hiter disk.

Strojna konfiguracija poslovnih računalnikov

pa je prilagojena poslovnežu. Poslovni prenosniki imajo hiter disk, za razliko od igričarskega pa malo manj hiter procesor in manj ram spomina. Odvisno od narave dela pa si moramo pri poslovnem prenosniku izbrati primerno grafično kartico. Če je prenosnik namenjen za uporabo z multimedijskimi napravami za predstavitve ali predavanja ali če ga povezujemo na velike ekrane moramo imeti grafično podporo. Grafična kartica mora pa biti sposobna predvajati vse kar uporabnik zahteva.