Tovarniško obnovljeni ali refurbished prenosniki se med seboj razlikujejo na enak način kot novi. Če primerjamo enake modele, pa ugotovimo, da so obnovljeni cenejši. Razen pri najnovejših, najdemo obnovljene prenosnike, z enako strojno opremo. Novejši prenosniki niso vsi bolj zmogljivi kot refurbished, saj morajo proizvajalci računalniške opreme zadovoljiti mnogo različnim potrebam uporabnikov po vsem svetu.

Glede na to, da si lahko za enako ceno kupimo bolj zmogljiv ali za manjšo ceno enako zmogljiv prenosnik, imajo refurbished prenosniki zelo dobro razmerje med ceno in kvaliteto. Razen cene in ponavadi tipkovnice, ki ni slovenska, so vse ostale lastnosti, vključno z embalažo enake.

Refurbished prenosnik - srebrn vzorecProizvajalci podpirajo obnovljene vire in pri obnovljeni opremi ni nič drugače. Le najnovejše generacije prenosnikov ni na voljo v programu refurbished opreme. Novi računalniki  še ne morejo biti v programu obnovljene opreme, bodo pa relativno kmalu prišli tudi na ta trg. Veliko novih modelov prenosnikov je enakih refurbished, saj se proizvodnja novih ne konča tako hitro, programi obnovljene opreme pa so zelo hitri in uspešni. Nekateri modeli, ki so umaknjeni iz redne prodaje, so še na voljo kot starejši modeli.

Večina uporabnikov ni tako zahtevna, da bi potrebovala najnovejšo tehnologijo in najsodobnejše modele prenosnikov. Uporabniki navadno gledamo na razmerje med ceno in kvaliteto. Zaradi tega se vedno več uporabnikov odloča za nakup refurbished prenosnikov.