Kateri poslovni prenosnik je za vaše potrebe najbolj primeren?

Pri iziri poslovnega prenosnika vas najverjetneje zanima, da bo delo čim hitreje in čim bolj učinkovito opravljeno in ne iščete statusnega simbola oz. luksuza.
Pred odločitvijo si postavite tri vprašanja.

Namen – Za kaj ga boste uporabljali?

HP poslovni prenosnikBo namen poslovnega prenosnika pisanje in urejevanje besedil in se bo občasno uporabljal za npr. PowerPoint predstavitev ali se ukvarjate večinoma z obdelavo slik, filmov in grafičnim oblikovanjem?
Na kaj morate biti pozorni:

  • Moč procesorja: Intelovi i3 procesorji so dovolj zmogljivi za urejanje besedil, brskanje po spletu, PowerPoint predstavitve in tudi nekaj “video streaming-a”, medtrem ko so i7 procesorji zasnovani za zahtevne naloge, kot je urejanje videa in 3D modeliranje
  • Nadpovprečna kamera in mikrofon naredita kar precejšnjo razliko pri video klicih in konferencah.

Kje boste ga uporabljali?

Bo poslovni prenosnik zamenjal stacionarni računalnik ali ga boste potrebovali na različnih lokacijah oz. na terenu. Če ste zelo mobilni in boste prenosnik uporabljali na več različnih lokacijah, preverite tudi težo – izberite lažjega.
Na kaj morate biti pozorni:

  • Mobilnost: Najlažji najnovejši poslovni prenosniki tehtajo že manj od enega kilograma in najtanjši merijo samo 13 mm
  • Priklopne postaje: preverite, če je prenosnik združljiv z priklopnimi postajami (docking station) v vašem podjetju
  • Trdi diski: Lažji in tanjši poslovni prenosniki imajo SSD diske, ki so hitrejši, manjši, lažji in nimajo premikajočih se delov.Baterija prenosnika
  • Baterija: Prenosni računalniki z najnovejšimi Intel Core procesorji imajo lahko več kot 10 ur življenjske dobe baterije

Katere naprave bodo povezane na prenosnik?

Vaš poslovni prenosnik ni samostojna naprava. Obstajajo številne enote, ki jih boste želeli povezati nanj – ali s kablom ali pa brezžično.
Na kaj morate biti pozorni:

  • Bluetooth: super za hitro brezžično povezavo, vendar se prepričajte, da je Bluetooth 4.0
  • USB: Poslovni prenosnik naj ima vsaj dva USB vhoda, vendar manjši oz. lahki prenosniki jih lahko imelajo manj
  • Thunderbolt: hitrejši priključek, ki se uporablja predvsem na prenosnih računalnikih Apple
  • HDMI: če boste povezovali prenosnik na TV zaslon ali projektor potrebujete HMDI, kar je seveda skoraj obvezno za predstavitve.

Kupujete nov ali refurbished poslovni prenosnik?

Refurbished ali po slovensko tovarniško obnovljen prenosnik je cenovno najbolj ugodna rešitev. Zelo pomemben faktor igrajo tukaj pogoji nakupa (pomembni sta garancija in podpora), ki sta enaki kot pri novih.