Hibridni poslovni prenosnik Lenovo ThinkPad Yoga

Ta prenosnik ima to možnost, da se lahko uporablja kot tablični računalnik, ker ima na ekran občutljiv na dotik, lahko se popolnoma odpre, kar ga naredi na pogled identičnega tabličnim računalnikom.

Karakteristike

TipkovnicaThinkpad yoga  ima 12.5 inčev velik mat ekran z resolucijo 1,920 x 1,080, ter ima dober oz. velik vidni kot. Ko pišemo s pisalom po ekranu nam nudi upor, tako da se zdi, kot da bi pisali po papirju, je pa tudi občutljiv na moč pritiska. Prenosnik je sposoben kar glasno predvajati zvoke, vendar je kvaliteta veliko boljša, če imamo zunanje zvočnike ali slušalke. Tipkovnica ima normalno velike tipke, čeprav je prenosnik manjši, nima pa dodatnih tipk za številke, tako kot standardne tipkovnice. Ko se prenosnik zloži v tablico, se tipke pospravijo in zaklenejo, da postane površina ravna.

Tehnične specifikacije:

thinkpad-yogaVgrajen je intelov procesor četrte generacije in ima DDR3 SDRAM spomin s frekvenco 1600MHz,  SSD disk in vgrajeno Intel HD 4400 grafično kartico. Naložen je operacijski sistem windows 8 – 64 bitni. Brezžično bovezavo pa nudita 802.11ac wireless, Bluetooth 4.0, težak je okoli 1.6 kg, baterija pa je na testih v povprečju zdržala sedem ur in dvaintrideset minut. Dolžina prenosnika je 316,6 mm, globina 221 mm in višina 18,8 mm (če ga uporabljamo kot tablico je višina19,4 mm)
Natančne specifikacije o vseh modelih in možnih prilagoditvah si oglejte na proizvajalčevi uradni stran.

ZAKLJUČEK

Ker ni pretirano velik, je mobilnost tega prenosnika velika. Je dovolj zmogljiv, za večino uporabnikov in je eden boljših poslovnih prenosnikov, ki ga zlahka uporabljamo kot tablico ali za predvajanje multimedijskih vsebin. Ker je že v refurbished prodajnem programu, ga lahko dobite zelo ugodno.