Kaj pomenijo oznake serije pri ASUS prenosnikih?

ASUS prenosniki so razdeljeni v serije, serije v modele in tudi nekateri modeli se med seboj razlikujejo. Katere so serije ASUS prenosnikov?

 • Serije prenosnikov ASUSChromebook
 • Serija Vivobook
 • Zenbook Serija
 • Igričarska serija – Serija G
 • Transformerbook Serija
 • Taichi serija
 • Serija A
 • Serija E
 • Serija K
 • Serija N
 • Serija S
 • Serija X

Zenbook

ASUS ZenBookZenbook prenosniki so tanki, hitri in lepi. Ohišje imajo iz brušenega aluminija, kar jih naredi tudi bolj odporne na udarce. Na trg so prišli leta 2011 in takoj postali zelo popularni. Zasloni merjijo od 11.6 do 15.6 inčev, ki so nadpovprečno kvalitetni, imajo visoko resolucijo, poleg tega imajo tudi dovolj sposobno grafiko, ki podpira resolucijo in kvaliteto ekranov.

Vivobook

Modeli prenosnikov Asus Vivobook imajo zaslone od 11 do 15 inčev, ki imajo zelo različno resolucijo. So nadgradljivi in njihova zmogljivost je za prenosnik v srednjem cenovnem razedu nadpovprečna. Te prenosniki nimajo specialnih funkcij in vgrajenih visokozmogljivih komponent, kar pa jih naredi zelo zanesljive, saj so uravnoteženi in ne prihaja do obremenitev posamezne komponente.

Transformer book in Taichi

Večnamenski prenosniki se vedno bolj uveljavljajo, saj ljudje hočemo eno napravo za vse. Asus je na tem področju razvil seriji Taichi in transformer book, poleg tega pa tudi mešane modele tranformer book chi . VivoTab, ki je tablični računalnik, pa je modificiran Vivobook namenjen za čimboljšo mobilnost. Vsi te prenosniki so namenjeni ljudem, ki rabijo kvaliteten mobilen prenosnik in hkrati tudi tablični računalnik.

Serija G

Igričarski prenosniki Asus  so poimenovani tudi ROG – “Republic of Gamers”. Ti prenosniki so namenjeni igranju 3D igric. Imajo tehnološko napredne in zelo zmogljive komponente, ki omogočajo igranje igric na najvišjih grafičnih nastavitvah. Komponente se lahko nadgrajuje ali zamenja, kar je za igričarje kar pomembno. Imajo hitro odzivne zaslone, ki so večji od ostalih – 15.6 in 17.3 inčev sta najpogostejši ASUS ROGvelikosti. Zaradi večjega ekrana, več spomina in ostalega čipovja, ki naredijo ta prenosnik tako zmogljiv, sta teža in poraba električne energije višja. Višja teža pomeni, da ga ne bomo tako z lahkoto nosili naokoli, višja poraba energije pa da bomo morali hitreje priključiti prenosnik na napajanje.

Ostale serije prenosnikov ASUS

Chromebook je zelo mobilna serija z manjšimi (10.1 do 13 inčev) ekrani. Namenjeni so izključno mobilni uporabi, saj njihova baterija zdrži zelo dolgo.
Serija N so multimedijski prenosniki, z kvalitetnimi zvočniki in ekrani, ki merijo 15.6 ter 17.3 inčev.
Serija X so prenosniki z zelo različnimi konfiguracijami. Ekrane imajo od 10.1 do 17.3 inčev, imajo zelo različno strojno opremo…, vsem pa je skupno, da so cenovno ugodni.
Asus prenosnik serije ASerija K/A so lepi prenosniki z kovinskim ohišjem ponavadi iz aliminija, kar naredi te prenosnike odporne na udarce.
Serija E so izredno lahki prenosniki, namenjeni poslovni uporabi in po relativno nizki ceni, glede na ostale poslovne prenosnike.

Za več informacij o modelih in serijah presnosnikov ASUS obiščite njihovo uradno spletno stran.